Leerlingen van De Eendragt en wethouder De Haas steken de handen uit de mouwen. Juf Hanneke (rechts) kijkt goedkeurend toe.
Leerlingen van De Eendragt en wethouder De Haas steken de handen uit de mouwen. Juf Hanneke (rechts) kijkt goedkeurend toe.

Beetje door de knieën voor nieuwe bomenrij

Algemeen 456 keer gelezen

Zevenhuizen – "Je moet een beetje door je knieën bij dit werk", adviseert wethouder Daan de Haas een van de hardwerkende jongedames die de schep hanteert op de boomplantlocatie aan de Kaagroos.

"Dat doe ik vanavond pas, dan ga ik volleyballen", antwoordt de boomplanter. De twee – De Haas die aanstampt en controleert en de volleyballer die het écht zware werk verricht – hebben een geanimeerd gesprek; van volleybal weet de wethouder alles.

Al doende ontstaat een fraaie berkenrij, die over vijf jaar een statige rij zal zijn geworden in het parkje in de wijk Zevenrozenhof.

De leerlingen van groep 8 van De Eendragt vervangen hun schoolgenoten van groep 7; die groep tekent jaarlijks voor nieuwe aanplant op Nationale Boomfeestdag, echter deze groep werkt zich vandaag in het zweet bij een andere activiteit: het jaarlijks schoolvolleybaltoernooi.

Ook de groep 8-leerlingen moeten flink aan de bak in het modderige park. De jassen gaan al snel uit en na het planten is het tijd voor het bevestigen van de banden, die ervoor zorgen dat de berken net zo recht blijven staan als ze door de kinderen zijn gepoot.

De wethouder noemde in zijn speechje voorafgaand aan de arbeid het thema van de Nationale Boomfeestdag: maak 't buiten beter. Samen met de Eendragtleerlingen deed hij een duit in het zakje. De laatste handeling was het bevestigen van de herinneringspaal, van dennenhout.