Trainer Ron Luijten vindt het belangrijk dat je als team een paar dagen met elkaar weg bent.
Trainer Ron Luijten vindt het belangrijk dat je als team een paar dagen met elkaar weg bent.

Positivisme Nieuwerkerk na trainingskamp

Algemeen 189 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het positivisme rond Nieuwerkerk werd afgelopen weekeinde verder gevoed door wat trainer Ron Luijten een 'fantastisch' trainingskamp noemde. Op de Veluwe werd de basis gelegd voor, naar men hoopt op sportpark Dorrestein, succesvolle tweede competitiehelft.

Nieuwerkerk had vrijdag, zaterdag en zondag haar intrek genomen in een hotel in Hoenderloo. Luijten sprak van perfecte omstandigheden. "Op 150 meter van het hotel ligt een voetbalveld. Daar hebben we vrijdag een uur na aankomst getraind. In het hotel was verder alles: van krachthonk, recreatiezaal, zwembad tot vergaderruimten. Iedereen heeft zich uitstekend vermaakt."

Nieuwerkerk had zaterdag na het ontbijt en flinke wandeling door het bos een oefenwedstrijd met SDS'55 op het programma staan. In Wekerom won de koploper van de vierde klasse met 1-3 van de zaterdagderdeklasser door treffers van Wayne van den Burg, Bart Slob en Rick Kramer. "Een nuttige oefenwedstrijd, ook met het oog op een aantal jongens die van blessures terugkomen. Bijna iedereen heeft zijn comeback kunnen maken. Ook Remco Langerveld en zelfs Jeffrey van den Bos heeft twintig minuten gespeeld."

Alleen Roy de Oude, Menno Homan en Robert Boevé kwamen niet in actie. "Robert staat wel weer op het trainingsveld, de terugkeer van Roy en Menno gaat langer duren", aldus Luijten, die het belang van teambuilding tijdens het trainingskamp aanstipte. "Iedereen heeft het enorm naar zijn zin gehad. Het is belangrijk dat je twee keer per jaar even een paar dagen met elkaar weg bent. Het team groeit naar elkaar toe."

Nieuwerkerk hervat zaterdag de competitie met de thuiswedstrijd tegen Hillegersberg. Luijten: "Hillegersberg versloeg net voor de winterstop CKC en dat moet voor ons waarschuwing genoeg zijn."