Volop recreatie aan de Zevenhuizerplas. De windsurfers willen een eigen plek. (foto: Lia Krak, 2017)
Volop recreatie aan de Zevenhuizerplas. De windsurfers willen een eigen plek. (foto: Lia Krak, 2017)

Windsurfers willen eigen plek

Algemeen 186 keer gelezen

Regio - Windsurfers, die hun sport beoefenen op de Zevenhuizerplas, willen aan de noordoever van de plas een locatie ontwikkelen waar ze goed en veilig op en van het water kunnen komen. Het gaat om een landtong naast het hondenstrandje.

De plek is via de Middelweg en Slingerkade, een bestaand parkeerterrein en een pad eenvoudig toegankelijk te maken, meent Ralph de Kreij van de nieuwe vereniging, die erover in gesprek is met Staatsbosbeheer.

Op termijn wil de vereniging een eigen accommodatie met kleedruimtes, sanitair, stallingsmogelijkheden en een kantine. Ook zijn er ideeën om windsurfclinics en -events te organiseren.
Sinds begin jaren 80 is er een fanatieke groep windsurfers actief op de Zevenhuizerplas. Na de komst van de padvinderij, een waterskibaan, een jachthaven en vele verharde/ontoegankelijke oevers was er voor de windsurfers nog maar één plek over om dichtbij de waterkant (terug) te komen. Deze locatie bij de parkeerplaatsen aan het Noorderstrand in Nesselande is echter bestemd voor woningbouw en recent afgesloten om de grond bouwrijp te maken.