CKV Nieuwerkerk viert met de supporters het kampioenschap van Nederland.
CKV Nieuwerkerk viert met de supporters het kampioenschap van Nederland.

CKV Nieuwerkerk D1 pakt landstitel op het veld

Algemeen 793 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – De D1-pupillen van CKV Nieuwerkerk hebben voor een nieuwe mijlpaal in de clubgeschiedenis gezorgd. Nadat eerder dit seizoen al de landstitel in de zaal was veroverd, pakten de talenten van John Tims, Marja Sies en Marlies van de Burgt zaterdag in Hardenberg het Nederlands kampioenschap op het veld.

Nog niet eerder slaagde een team bij Nieuwerkerk erin de 'dubbel' te winnen. "Ze hebben het fantastisch gedaan", was Marlies van de Burgt vooral trots op de prestatie van haar meiden en jongens. "We wisten dat we, net als in de zaal, weer een goede kans zouden maken, maar als trainersstaf probeer je de druk toch weg te houden van de ploeg. Het zijn kinderen van elf, twaalf jaar. Je weet niet wat die druk met hen doet, maar stiekem waren we natuurlijk wel de favoriet."
Het team werd in het Drentse Hardenberg gesteund door bijna honderd fans. Die zagen Nieuwerkerk in de eerste wedstrijd weinig last van de zenuwen hebben, want CSL uit Leeuwarden werd met 13-5 aan de kant gezet. Daarna wachtten de twee zware tegenstanders in de poule, KZ en Fortuna. Van de Burgt: "We hebben elke wedstrijd als een finale benaderd. KZ was finale 1, Fortuna finale 2." Nadat KZ met 5-2 was verslagen en Fortuna met 7-5, konden Tims, Van de Burgt en Sies overstappen naar finale 3, de 'echte' eindstrijd met LDODK uit het Friese Gorredijk.

Daarin kende Nieuwerkerk een spetterende start (5-1), maar gaf LDODK zich niet snel gewonnen. "LDODK wisselde een paar keer, waardoor zij een lengtevoordeel kregen. We hadden daar aanvankelijk wat moeite mee, vandaar dat het van 5-1 5-4 werd. Daarna pakten we de draad echter snel weer op." Met zijn zevende treffer stelde Ralph van de Burgt de landstitel veilig (10-8).
Marlies van de Burgt: "Ik heb begrepen dat we door de gemeente als sportploeg worden gehuldigd in het nieuwe gemeentehuis. Ik kom zelf van IJsselvogels. Als we daar kampioen werden, gingen we op de trekker door het dorp. Daar zijn ze in Nieuwerkerk te nuchter voor."