Afbeelding
Foto: Ben Kerckx/Pixabay

VVD vindt verbreding parkeerplaatsen kolder: 'Tesla's laden ergens anders op'

Algemeen 341 keer gelezen

Zuidplas – De VVD vindt het onzin dat de gemeente structureel vijftienduizend euro extra uittrekt om parkeerplaatsen met elektrische laadpalen te verbreden. “Kolder”, vatte fractievoorzitter Ferry van Wijnen het samen.

Door Erik van Leeuwen

De VVD vindt dat de samenleving er niet voor hoeft op te draaien als iemand in een Tesla rijdt. “Parkeerplaatsen zijn een schaars goed, dus dit gaat ten koste van het reguliere aantal parkeerplaatsen, die anders op die plekken te realiseren zijn. Als de parkeerplaats te smal is, gaat de Tesla-eigenaar ergens anders opladen.”

De VVD zag de maatregel graag geschrapt, maar daar komt het niet van. Alleen de liberalen vinden de uitgave onzinnig, andere partijen konden zich wel vinden in de uitleg van wethouder Jan Willem Schuurman. “Het gaat vaak om oude parkeerplaatsen. Het is een feit dat auto’s sinds 1980 gemiddeld veel groter zijn geworden.”

In Zuidplas zijn vorig jaar achttien laadpalen door de gemeente geplaatst. Het eerste half jaar van dit jaar waren dat er negentien. “We hebben nog een weg te gaan”, aldus Schuurman.