Afbeelding
Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Weber: 'Waakzaam op ontstaan nieuwe besmettingshaarden'

Algemeen 493 keer gelezen

Zuidplas – De gemeente Zuidplas is alert op het ontstaan van nieuwe besmettingshaarden door het coronavirus. “Als het nodig is, nemen we vergaande maatregelen”, aldus burgemeester Han Weber.

Door Erik van Leeuwen

Weber zei afgelopen week dat hij blij is dat corona in Zuidplas onder controle is. “Tegelijkertijd moeten we waakzaam blijven en alert zijn op nieuwe lokale uitbraken. Corona is nog niet weg, het virus kan zomaar weer de kop opsteken. Het gevaar nu is dat mensen te lichtzinnig omgaan met de anderhalve meter. We hebben nog één regel; laten we die met zijn allen respecteren.”

Team Bevolkingszorg van de gemeente heeft nauw contact met de GGD en de regionale gezondheidsdienst, de RDOG. “Zodra wij signalen ontvangen van clusters met coronabesmettingen kunnen we snel ingrijpen. Dat zullen we dan ook niet nalaten. Het is belangrijk dat nieuwe brandhaarden snel worden geïsoleerd.”

Inzet daarbij is de maatregelen zo beperkt mogelijk houden. “Hoe groter het gebied, hoe meer impact dat heeft op ons leven. Ik roep iedereen op bij klachten zich te laten testen. Er is voldoende testcapaciteit.”