De bedoeling is dat het groen hier plaats maakt voor huizenbouw.
De bedoeling is dat het groen hier plaats maakt voor huizenbouw. Foto: archief

Minister om bijdrage gevraagd voor dorp in Zuidplaspolder

Algemeen Vijfde Dorp 413 keer gelezen

Regio - Samen met gemeenten legt provincie Zuid-Holland een bod neer bij minister Ollongren van Binnenlandse Zaken voor het versneld bouwen van 33.000 woningen, waarvan de helft binnen het ‘betaalbare’ segment. Ook het middengebied van de Zuidplaspolder staat op de lijst van 23 projecten.

Gedeputeerde Anne Koning (Wonen): “Met een toekenning vanuit de Woningbouwimpuls kunnen deze kansrijke projecten binnen drie jaar van start. Hiermee zetten we een belangrijke stap om de in de Woondeal Zuidelijke Randstad gemaakte afspraken van 100.000 woningen tot aan 2025 daadwerkelijk te realiseren.”

Om de bouw van betaalbare woningen te versnellen, heeft het Rijk 1 miljard euro beschikbaar gesteld via verschillende tranches van de Woningbouwimpuls. In september zijn bij de eerste tranche van de Woning-bouwimpuls al 11 Zuid-Hollandse projecten toegekend, die samen goed zijn voor zo’n 24.000 woningen.

De provincie zegt zeker een beroep te zullen gaan doen op volgende tranches. Koning: “Met elkaar versnellen we de woningbouw zodat zo snel mogelijk iedereen in Zuid-Holland een passende woning kan vinden. Een belangrijke opgave die we alleen samen met het Rijk kunnen realiseren.” Met de Woningbouwimpuls wil het Rijk ook de bouwsector draaiende houden.