Werk van Leo Jongenotter.
Werk van Leo Jongenotter.

De Molukken en beelden van staal in kunstlezing SBKZ

Cultuur 195 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Kunstenaars Bart Belonje en Leo Jongenotter komen dinsdag 20 maart aan het woord in een lezing voor Stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ).

Bart Belonje woont en werkt sinds 1977 in Nieuwerkerk. Zijn recente werk is geïnspireerd door zijn reizen naar de Molukken. Niet alleen de overweldigende flora en fauna, maar vooral 'het onzichtbare en overal voelbare van de Molukse mythische cultuur', hebben een blijvende plaats ingenomen in zijn belevingswereld.
Leo Jongenotter (1965) is sinds 1998 werkzaam als beeldend kunstenaar. Zijn werk bestaat voor het merendeel uit stalen beelden, zowel voor de binnen- als de buitenruimte. 'De zoektocht zal nooit eindigen maar richt zich op het zien, vinden en beleven van beweging en emotie rond, binnen en door het beeld', zo omschrijft de kunstenaar zijn werkwijze.
'De ongenaakbaarheid van het materiaal vormt een uitdagend uitgangspunt wat het proces van creatie een element van strijd meegeeft.'
De lezing wordt gehouden in de Batavier aan de Batavierlaan en begint om 20.00 uur. Vrienden van SBKZ hebben gratis toegang; overige bezoekers betalen 5 euro.