Nieuwerkerk in het nauw in de verdediging met links aanvoerde Stefan Jeroense
Nieuwerkerk in het nauw in de verdediging met links aanvoerde Stefan Jeroense

Na de zege moet bij vv Nieuwerkerk de passie komen

Sport 554 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - Het zou té mooi zijn om waar te zijn: Nieuwerkerk-zaterdag dat in het eerste seizoen meteen naar de derde klasse promoveert. "Niet realistisch", volgens trainer Ron Luijten, die na de zege op Hillegersberg (1-0) wel sprak van 'passie' om de nacompetitie en promotie te behalen.

Als enthousiasme inderdaad zo aanstekelijk werkt als gezegd, dan komt het met Nieuwerkerk dit seizoen helemaal goed. Wie Ron Luijten zaterdag aan de zijlijn aan het werk zag, zag bevlogenheid en passie in het kwadraat. "Dat zijn ook twee facetten die ik graag op mijn spelers wil overbrengen", zei de oefenmeester na afloop. "In de ene wedstrijd loopt het beter dan in de andere, maar inzet moet er altijd voor honderd procent zijn."
Dat was er zaterdag zeker, in een wedstrijd die Luijten als 'moeilijk' bestempelde. Moeilijk, omdat Hillegersberg goed het huiswerk had gedaan en het juiste recept toepaste om Nieuwerkerk deels lams te leggen. "Ze hadden de goede tactiek", constateerde Luijten. "Ze maakten Edinho Pique en Nick Weers het voetballen vrijwel onmogelijk. Ze zaten er sowieso kort bovenop. Je ziet wat er kan gebeuren als Edinho en Nick niet in balbezit komen. Dan wordt het voetbal meteen een stuk minder bij ons."
Hillegersberg was in de eerste helft duidelijk beter, maar de bezoekers, die één plaats hoger staan dan Nieuwerkerk, hadden wel moeite om het overwicht in kansen uit te drukken. Het was tekenend dat de grootste kans voortkwam uit een foute terugspeelbal van Bart Snoek. Doelman Kenzo Abel trad als reddende engel op.

Na rust was het voetbal onder nog steeds niet je van het, maar er was wel iets meer balans in de partij. Lewis Asowata, kort daarvoor in het veld gekomen voor broer Jesse, bediende in de zeventigste minuut Shamil Paula (1-0).

Gezien het spelbeeld werd Nieuwerkerk rijkelijk beloond. Luijten had daar maling aan. "Het is dit seizoen al een paar keer andersom geweest. Dat wij beter waren maar toch niet werden beloond. Het ging vandaag om het resultaat, want nu houden we zicht op de vierde plaats en blijven we goed meedraaien in de tweede periodetitel. Na deze zege is het tijd om de passie te ontwikkelen voor promotie. Het mag dan een onmogelijk doel zijn, dat wil niet zeggen dat we het niet kunnen nastreven." (Erik van Leeuwen)