Lionel Binken vecht een duel uit op het middenveld. (foto: Stef Hoogendijk)

Lat bij Moordrecht steeds hoger

Sport 785 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Trainer Dennis de Jong zei na afloop van Moordrecht-Ammerstol (1-2) dat hij onmogelijk tevreden kon zijn met de prestatie van zijn ploeg. Onder zijn leiding ligt de lat bij de zaterdagvierdeklasser telkens een stukje hoger. "We moeten steeds meer van onszelf eisen."

"Niet goed genoeg". Met die drie woorden omschreef De Jong het optreden van Moordrecht. "Vorige week, na de 0-2 nederlaag tegen koploper CKC, was ik trots. Dat ben ik nu niet. We hadden het beter moeten aanpakken." Sinds De Jong werd aangesteld als trainer is er op sportpark 't Lage veel ten goede gekeerd. De trainingsopkomst is aanzienlijk verbeterd en ook het spel laat een stijgende lijn zien. "Ik ben ook best tevreden hoe het gaat, maar ik vind wel dat we stappen moeten blijven maken. Die positiviteit die er nu heerst is goed, maar het moet niet té positief worden. Uiteindelijk gaat het er wel gewoon om dat er punten komen. Ammerstol-trainer Rinie Looren de Jong zei na afloop dat hij het knap vindt dat ik het team weer aan het voetballen heb gekregen. Dat is leuk om te horen, maar ik heb liever die punten."
Waar Moordrecht tegen CKC in een verdedigend keurslijf werd gedwongen, daar had De Jong zaterdag tegen Ammerstol gekozen voor 4-3-3, in de hoop dat zijn elftal daarmee zelf wat meer aanvallend kon brengen. Voor rust lukte dat redelijk, getuige een aantal goede kansen. Maar hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer Moordrecht zich door de gasten liet meeslepen naar een 'gevecht'. "We gingen mee in hun spel van lange ballen en fysieke strijd. Dat deden we wel vol overgave, maar op dat aspect is Ammerstol gewoon beter", baalde De Jong, die na de 1-0 van Mark van der Laan (tegendraadse kopbal) tevergeefs de hoop had dat zijn elftal met meer rust zou gaan spelen. Het tegenovergestelde gebeurde. "Er kwam juist angst in de ploeg."
Ammerstol scoorde uit twee dode spelmomenten (strafschop en vrije trap) en daarmee werd het eerste Moordrechtse doelpunt in meer dan vijfhonderd minuten weggepoetst. (Erik van Leeuwen)