Groeneweg-aanvaller Mario van Dieren was ook tegen Concordia weer een handenbinder.
Groeneweg-aanvaller Mario van Dieren was ook tegen Concordia weer een handenbinder.

Groeneweg is nu titelkandidaat

Sport 728 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen - Ook na de 3-1 zege op Concordia en het verlies van Zwervers wordt bij Groeneweg het woord 'kampioenschap' angstvallig vermeden. "Als we het er echt over gaan hebben, gaat het misschien wel mis", aldus trainer René van Beek.

Door Erik van Leeuwen

Het is na elke thuisoverwinning vaste prik. Een breedlachende voorzitter Ed Roos die met een kratje bier de kleedkamer van Groeneweg betreedt, gevolgd door het massaal meegezongen clublied. Of het door de slechte zangkunsten van de spelers komt of door de matige akoestiek in de catacomben van de kleedkamerruimten, het 'Groeneweg, een wereldploeg' kan bijna worden verstaan als 'We worden kampioen'. "Dat eerste heb ik gehoord, dat laatste zeker niet", maakte René van Beek duidelijk. "Ik geloof niet dat zulke grootspraak bij ons past." Na de overwinning op Concordia en de nederlaag van Zwervers bij TOGB delen de Zevenhuizenaren de koppositie met de Capellenaren. Groeneweg kan er niet meer omheen: het is vanaf nu een serieuze titelkandidaat. "We hebben nog acht wedstrijden te gaan", probeerde Van Beek de vragen over een kampioenschap te omzeilen. Alsof het een verboden woord betreft. "Het is zinloos om het over het kampioenschap te hebben", zei hij na aandringen. "Het werkt eerder remmend dan motiverend. Ik probeer het van de ploeg weg te houden. Allerlei dingen roepen neemt alleen maar extra spanning met zich mee. Je hebt gezien wat dat voor gevolgen had toen we voor de periodetitel speelden tegen Oliveo. We blokkeerden. Spanning is er al genoeg." Groeneweg wist zich tegen Concordia moeilijk raad met de omstandigheden. De snijdende was het probleem niet, wel de straffe wind. "Dat bepaalde voor 75 procent het spelbeeld", constateerde Van Beek. "Als je gewend bent de lange bal te spelen is het heel lastig om iets anders te doen." Dankzij doelman Niels Heikoop bleef de schade binnen te perken (0-1) en kon Groeneweg na rust, met de wind in de rug, de achterstand ombuigen in een 3-1 voorsprong. Robin Zuierveld, Bas Roos en Coen Hoogeveen (strafschop) scoorden in amper twintig minuten.
Van Beek had noodgedwongen zijn elftal moeten wijzigen. Zaterdag kreeg hij een telefoontje van Mike Karreman die aangaf niet te kunnen spelen. "Ik ben op de training door mijn enkel gegaan", aldus de middenvelder die zondag zijn 25ste verjaardag vierde. Het was bepaald geen feestweek voor de jarige, want vorige week maandag had hij een auto-ongeluk. Gelukkig was er alleen blikschade.