Bart Slob speelde weer sterk op het middenveld. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Bart Slob speelde weer sterk op het middenveld. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Nieuwerkerk knipoogt naar derde klasse

Sport 444 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk is in vorm, in kampioensvorm. Dat het geen pretje is om tegen de koploper van de vierde klasse te spelen ondervond zaterdag Hillegersberg: 1-6.

Met de huidige vorm en recente resultaten – de laatste twaalf wedstrijden werden gewonnen – knipoogt Nieuwerkerk nadrukkelijk naar de derde klasse. In normale omstandigheden zou de champagne al zijn klaargezet, ware het niet dat Bergambacht volhardt in zijn strijd om de titel. De ploeg uit de Krimpenerwaard won zaterdag ook (5-1 bij SDV) en bleef daardoor op gelijke hoogte met de bewoners van sportpark Dorrestein. Met het restant van de gestaakte wedstrijd (47 minuten) tegen HWD voor de boeg kan Nieuwerkerk komende zaterdag voor het eerst een gaatje slaan. "Dat is psychologisch heel belangrijk", stelde trainer Ron Luijten. "Niet alleen richting onszelf, maar ook richting Bergambacht. Als we bij HWD weer een goede uitslag neerzetten, is dat niet fijn voor Bergambacht. Het zit te wachten op puntverlies van ons en als dat niet komt, vermindert dat elke keer de hoop op een kampioenschap."
Nieuwerkerk begint bij HWD met een 1-2 voorsprong en een speler meer. "Het blijft altijd lastig tegen tien man te spelen. Door de gebeurtenissen vorige maand staat er toch een andere spanning op. Ik heb zaterdag in de kleedkamer gezegd dat Hillegersberg en HWD bepalend zijn voor de rest van het seizoen. Hillegersberg kunnen we nu wegstrepen."
Op sportpark Duivesteyn in Rotterdam nam Nieuwerkerk snel een geruststellende voorsprong. Na tien minuten opende Robert Boevé de score. De routinier speelde in de plaats van Edinho Pique. "We kiezen nu voor positie vóór positie. Het elftal staat en bij een wijziging gaan we niet het hele elftal door elkaar gooien. Robert speelde daarom op de plaats van Edinho. Hetzelfde gold voor het wegvallen van Maurice Treffers. Jeffrey Bos speelde op zijn plek." Luijten wilde daarmee voorkomen dat de balans in zijn elftal verstoord wordt. "Het klopt nu, en dan moet je niet veel willen veranderen als trainer." Binnen twintig minuten scoorde Remco Langerveld 0-2, voor rust maakte Wesley van den Dries nog 0-3. Tussendoor schoot Langerveld ook nog een strafschop, die was gegeven na een overtreding van Wayne van den Burg, tegen de lat. Na de pauze kwam Hillegersberg uit een vrije trap op 1-3, maar in het slotkwartier toonde Nieuwerkerk zijn superioriteit met treffers van Rick Kramer en Wayne van den Burg (2).