Groeneweg scoorde de afgelopen twee wedstrijden tien keer.
Groeneweg scoorde de afgelopen twee wedstrijden tien keer.

Groeneweg heeft klein beetje kriebels, Moerkapelle knipt voorbereiding in tweeën

Sport 535 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen - Voor Groeneweg lonkt het kampioenschap in de vierde klasse, maar dat leidt niet tot kampioenskoorts. “Kriebels? Als ze er al zijn, zijn ze er maar een klein beetje.”

Met nog vier wedstrijden te gaan staat Groeneweg er riant voor. De voorsprong op Bergambacht is vier punten, met FC Perkouw is het verschil zes. De gedoodverfde titelfavoriet ONA (zeven punten achterstand) lijkt afgehaakt te zijn. “We hebben goede papieren,” zegt voorzitter Ed Roos, “maar we krijgen nog zware wedstrijden. Zaterdag tegen Bergambacht, die week erop tegen Be Fair, dat nog kans maakt op de nacompetitie. VEP en Linschoten worden ook geen makkies.” Veel zal afhangen van de thuiswedstrijd tegen Bergambacht (zaterdag 14.30 uur). “Als we een goed resultaat halen, kunnen we tegen Be Fair kampioen worden”, weet Roos ook. De voorzitter ging er drie jaar geleden, bij de overstap van zondag naar zaterdag, vanuit dat de hoofdmacht snel hogerop zou gaan. Na twee mislukte pogingen lijkt die kans nu groot. “We hadden vorige seizoenen clubs in de afdeling die gewoon beter waren. Die zijn er nu niet en dat is de reden dat we bovenaan staan.”
De promotie zou op een mooi moment komen, want de club is hard bezig meer structuur aan organisatie en opleiding te geven. “We hebben dat vastgelegd in het nieuwe beleidsplan dat we binnenkort presenteren”, zegt Roos. “We zijn als club enorm aan het groeien en daar willen we de vruchten van plukken. We willen stappen zetten op het gebied van talentontwikkeling.”
Tegelijkertijd wil Groeneweg de dorpsclub blijven die het is. “Dat Groeneweg-dna, de combinatie gezelligheid en prestatie, willen we behouden. Dat betekent dat we erg voorzichtig zijn met spelers van buitenaf. Zevenhuizenaren, en voetballers die hier net zijn komen wonen, ontvangen wij met open armen.”
Roos merkt bij de spelers nog geen kampioensstress. “Als ik erover begin na de training, kappen ze het snel af. Het is maar voetbal, voorzitter, zeggen ze dan. Dat is ook Groeneweg.”

Moerkapelle kniptvoorbereiding in tweeën
Moerkapelle - Moerkapelle knipt de voorbereiding op de nieuwe competitie in tweeën. Het eerste deel begint op 18 juni.

Dat maakte de nieuwe trainer Arjen Linstra tijdens de kennismakingsbijeenkomst met de selectie van de vijfdeklasser aan de spelers bekend.
Linstra heeft bewust gekozen voor een geknipte voorbereiding. “Dan houden we de conditie van de spelers op peil en zorgen we ervoor dat de kans op blessures wordt verminderd.” Daarnaast is de eerste periode, zo geeft de opvolger van Gerald van der Klok aan, goed om elkaar te leren kennen.
Het eerste deel van de voorbereiding omvat in de periode van 18 juni tot en met 4 augustus in totaal vijf trainingen. Dinsdag 6 augustus start het tweede deel van de voorbereiding. Moerkapelle speelt daarin drie oefenwedstrijden, tegen Gouda, Alphen en FC Rijnstreek. Linstra kondigde ook aan dat de technische staf komend seizoen gaat werken met video-analyses. Van sommige wedstrijden worden filmopnamen gemaakt en dat moet de Moerkapelse spelers helpen bij hun verdere ontwikkeling.

Het was al bekend dat Peter Zijderhand de assistent wordt van Linstra. De staf wordt gecompleteerd door keeperstrainer Patrick Slingerland, fysiek-trainer Harmen Verweij en fysiotherapeut Jochem Klomp, die een grotere actievere rol krijgt.