Trainer Michel van Noort: “We moeten winnen van Hillegersberg.” (tekst: Erik van Leeuwen; foto: archief HvH)
Trainer Michel van Noort: “We moeten winnen van Hillegersberg.” (tekst: Erik van Leeuwen; foto: archief HvH)

Nieuwerkerk helpt CION in het zadel, Moordrecht boekt oefenzege

Sport 252 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - Nieuwerkerk is nog altijd niet veilig in de tweede klasse. De ploeg van Michel van Noort verloor zaterdag in Vlaardingen van CION: 3-1.

Om de oprukkende concurrentie op afstand te houden en om minimaal achtste te worden, zal Nieuwerkerk van de laatste drie wedstrijden er zeker twee moeten winnen. Nieuwerkerk bleef door de nederlaag tegen CION op 25 punten, maar weet dat DHC, Neptunus-Schiebroek en Berkel met 23 punten op het vinkentouw zitten. Hoe penibel de situatie van de Dorresteinbewoners is, blijkt uit het feit dat nummer twaalf Vitesse Delft ook nog slechts drie punten minder heeft. Daardoor zijn beide negatieve opties nog open: nacompetitie, maar ook rechtstreekse degradatie.
Zaterdag gaat Nieuwerkerk op bezoek bij Hillegersberg, dat inmiddels degradeerde naar de derde klasse. “We zullen moeten winnen”, concludeerde Michel van Noort zaterdag. “Als we dat niet doen, maken we het onszelf erg lastig.” Nieuwerkerk speelt verder nog tegen kampioenskandidaat SC Monster en Oliveo, dat geen kampioenskansen en geen degradatiezorgen meer heeft.
Van Noort zag hoe zijn ploeg in Vlaardingen tot drie keer toe blunderde in de verdediging. Al vroeg in de wedstrijd was een te korte terugkopbal de bron van ellende. Kevin de Geus probeerde te redden wat er te redden viel, maar de doelman veroorzaakte daarbij in de ogen van de scheidsrechter een strafschop (1-0).
Nieuwerkerk, zonder de geschorste Stefan van Diest, maar met Bart Meeske en Philippe den Hartog, leek orde op zaken te stellen toen Den Hartog de 1-1 maakte. Een nieuwe persoonlijke fout leidde echter een nieuwe voorsprong van CION in.
Ondanks dat de bezoekers niet sterk aan de tweede helft begonnen, wisten zij wel snel te scoren. Rowendey Schoop bevond zich volgens de grensrechter echter in buitenspelpositie, waardoor een streep ging door de gelijkmaker. Even later viel aan de andere kant wel een geldende goal. “We hebben CION vandaag in het zadel geholpen”, vond Van Noort.

Moordrecht boekt oefenzege
Moordrecht – Moordrecht heeft in aanloop naar het slot van de competitie een oefenoverwinning behaald. In Boskoop werd vierdeklasser Floreant met 3-4 verslagen.

Voor Moordrecht scoorden Davey Hehakaja, Clint Broer, Julian Dirkzwager en Ryan Jackson. De ploeg van trainer Rens Binken had de wedstrijd ingelast, omdat die sinds 20 april niet meer in actie was gekomen. Moordrecht heeft nog een kleine kans om de nacompetitie te halen en zal in elk geval de laatste twee wedstrijden, tegen SPV’81 en Kamerik, moeten winnen.