Bedrijvengids

Sanare Zorg en Welzijn

Klant aan het woord…

Jolanda van der Kreke vertelt over verzorging zoon Niels

'Samen zoeken we naar wat het best werkt'

Van 15 op 16 september 2018 gebeurde er iets verschrikkelijks in het gezin Van der Kreke uit Nieuwerkerk. Zoon Niels kreeg aan het eind van de jaarlijkse Vlootschouw een afschuwelijk bootongeluk.

Aan het einde van de Vlootschouw maakte Niels, samen met zijn vriend Martijn, nog een laatste vaartochtje. Niels is waarschijnlijk zijn evenwicht verloren tijdens het passeren van de brug. Hij is met zijn hoofd tegen de balk van de brug gekomen en te water geraakt. Door de klap is zijn schedel gebroken, raakte hij in coma en werd hij met ernstig hersenletsel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd en geopereerd. Er werd gevreesd voor zijn leven.

Niels is niet goed "uit coma" gekomen en is daarom op 22 oktober naar het revalidatiecentrum Leijpark in Tilburg overgebracht. Dit is het enige revalidatiecentrum in Nederland voor mensen tot 25 jaar, op het gebied van Vroege Intensieve Neurologie. Daar is hij, door middel van intensieve therapieën, eind januari bij bewustzijn verklaard.

Het ingrijpende ongeluk van hun zoon zette uiteraard het leven van hun hele gezin op z'n kop. Vierenhalve maand verbleven Peter en Jolanda afwisselend in het Ronald McDonald Huis in Tilburg, omdat hun aanwezigheid en inbreng nodig was bij de speciale therapieën en de manier van verzorgen.

Jolanda zocht contact met Sanare Zorg&Welzijn, dat zij al kende van de verzorging van haar inmiddels overleden moeder. "Ik had er hele goede ervaringen mee en kende hun concept". Om kennis te maken met Niels en goed in te kunnen schatten wat de zorgbehoefte precies was, heeft Sanare in het revalidatiecentrum in Tilburg een ochtend meegelopen met de verzorging. Op basis van alle gekregen informatie, adviezen en indrukken is vervolgens een start gemaakt met een begeleidingsplan voor de zorg thuis.

Op 8 maart 2019 kwam Niels thuis. Hij is nog niet revalideerbaar. Hij moet aansterken en de hersenen hebben meer tijd nodig om 'nieuwe verbindingen' te kunnen maken. Zelfstandig functioneren kan Niels nog niet. Hij moet met alles geholpen worden en krijgt nu thuis therapie van Jolanda en de fysiotherapeut. Een klein zorgteam van Sanare, met daarin twee persoonlijk begeleiders, helpt nu iedere ochtend en avond een paar uur volgens de methode van het revalidatiecentrum Leijpark. "Ik koop die tijd in via het persoonsgebonden budget. Het merendeel van de zorg voor Niels doen wij thuis zelf, maar het vaste team van Sanare neemt de ochtend- en avondzorg van ons over, zodat we ook even rust en tijd voor elkaar hebben". Niels is in goede handen bij hen. Ik weet precies wie er komt en hoe laat en over de manier van werken zijn hele goede afspraken gemaakt. Ze leveren echt maatwerk! Als 'ervaringsdeskundige' help ik het zorgteam waar nodig en visa versa; we denken met elkaar mee tot in detail. Samen zoeken we naar wat het beste werkt voor Niels. Het team is allround. Dat is heel fijn en het geeft rust - Ze ontzorgen ons waar mogelijk. Dit is zorg op maat!

Voor het team van Sanare is het net als voor Niels en het gezin een nieuwe start. Natuurlijk is dit spannend, maar als je de handen ineen slaat en er ontstaat een klik dan sterkt dat elkaars vertrouwen. We zien dat het thuis zijn een positieve invloed heeft op Niels; het is mooi om betrokken te zijn bij de kleine wondertjes van herstel.

U kunt bij Sanare terecht voor professionele zorg en begeleiding in elke levensfase. In bijna alle gevallen worden de kosten van de zorg die Sanare levert tot 100% vergoed door de zorgverzekeraar, het zorgkantoor of via de gemeente. Hoe dat precies geregeld wordt, hangt af van ieders persoonlijke situatie.

Heeft u ook zorg nodig en bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Sanare Zorg&Welzijn te bieden heeft? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zoeken altijd samen met de cliënt naar haalbare oplossingen. Ook voor dagbesteding en logeren kunt u bij ons terecht.

Westeinde 1 • Moordrecht • Tel. 0180-310180 

info@sanare.nl • www.sanare.nl • www.viverewonen.nl

 

Contactgegevens

Sanare Zorg en Welzijn

Westeinde 1

2841BN Moordrecht

Tel 0180-310180