"Je kunt niet altijd je oren laten hangen naar wat mensen willen, maar de dialoog aangaan is belangrijk", vindt PvdA'er Jacques Bovens. Foto: Judith Rikken

'Een prima manier om meer te leren over mijn omgeving'

Politiek 269 keer gelezen

Zuidplas - Volgende maand worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Alle inwoners van Zuidplas van 18 jaar en ouder kunnen woensdag 21 maart bepalen wie er in de gemeenteraad komen en wie dus gaan beslissen wat er de komende vier jaar in Zuidplas gebeurt. Op de kieslijsten van de deelnemende partijen staan heel wat nieuwe gezichten. Ze stellen zich om beurten voor.

Naam: Jacques Bovens (63)
Partij: PvdA/GroenLinks, nummer 3
Plaats: Nieuwerkerk aan den IJssel

"Veertig jaar heb ik allerlei functies in de jeugdzorg gehad, van maatschappelijk werker tot bestuurder. Sinds 2008 merk ik van dichtbij wat het voor gemeenten betekent dat ze er allerlei zorgtaken die eerst bij de provincie en het Rijk lagen, bij krijgen. Dat is een gigantische operatie, die niet slecht verloopt, maar waarbij nog wel het een en ander te doen valt.
Volgende maand stop ik met werken, maar ik heb nog in veel opzichten de energie en zin om dingen te doen - naast wandelen, fietsen, tennissen, naar concerten gaan en met de kleinkinderen bezig zijn. Mijn werkervaring en kennis wil ik graag inzetten in de gemeenteraad; ik heb er nu tijd voor. Als nummer 3 op de lijst heb ik er alle hoop op dat dat lukt. Zo niet, dan zal ik de fractie bij het raadswerk stevig gaan ondersteunen. Ik vind het in elk geval belangrijk om verbindingen te leggen met inwoners en zorgpartijen. Ook heb ik aandacht voor armoede en eenzaamheid onder ouderen en huisvesting. Zuidplas is gewoon een hele prettige gemeente om te wonen; ik wil eraan bijdragen om dat nog prettiger te laten zijn. Het raadswerk is voor mijzelf ook een prima manier om mensen te ontmoeten en meer te leren over de omgeving waarin ik al veertig jaar woon."