Serena Rodenburg wil zich als raadslid inzetten voor een hangplek voor jongeren in elke dorpskern.
Serena Rodenburg wil zich als raadslid inzetten voor een hangplek voor jongeren in elke dorpskern. Foto: Judith Rikken

'Ik hoop dat mensen ook zelf bij ons durven aankloppen'

Politiek 455 keer gelezen

Zuidplas - Volgende maand worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Alle inwoners van Zuidplas van 18 jaar en ouder kunnen woensdag 21 maart bepalen wie er in de gemeenteraad komen en wie dus gaan beslissen wat er de komende vier jaar in Zuidplas gebeurt. Op de kieslijsten van de deelnemende partijen staan heel wat nieuwe gezichten. Ze stellen zich om beurten voor.

Naam: Serena Rodenburg (27)
Partij: SP, nummer 2
Woonplaats: Moerkapelle

"Mensen vragen me vaak waarom ik op mijn jonge leeftijd politiek actief ben. Ik vind het gewoon ontzettend leuk om inwoners een stem te geven.
Tien jaar geleden werd ik lid van de SP toen ik in Groningen woonde en tegen de plannen voor het Groninger Forum op de Grote Markt was. Inmiddels woon ik een jaar of vijf in Moerkapelle, ben ik getrouwd en zorg ik voor vijf kinderen. Ik ben actief in ROOD, de jongerenafdeling van de SP, én voorzitter van de afdeling Zuidplas. Ik zit met mijn neus overal bovenop.
Als volksvertegenwoordiger kun je in die raadsstoel gaan zitten totdat je een probleem bedenkt; ik hoop dat mensen ook zelf durven aankloppen als ze iets willen veranderen. Groot onderwerp de komende jaren is de woningbouw in de Zuidplaspolder; ik heb gemerkt dat veel mensen nog geen idee hebben wat er staat te gebeuren. En degenen die dat wel hebben, zijn meestal duidelijk tegen.
Persoonlijk wil ik me hard maken voor een hangplek in elke dorpskern. Géén jeugdhonk waar je geld moet meebrengen voor een colaatje aan de bar, maar een plek buiten, liefst met een container om droog en uit de wind je eigen blikje leeg te kunnen drinken."