ChristenUnie-lid Dagmar Ambachtsheer loopt zich als fractieadviseur al ruim twee jaar warm voor het het raadswerk.
ChristenUnie-lid Dagmar Ambachtsheer loopt zich als fractieadviseur al ruim twee jaar warm voor het het raadswerk. Foto: Judith Rikken

'Politiek zit me in de genen, maar is geen logische stap'

Politiek 328 keer gelezen

Zuidplas - Volgende maand worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Alle inwoners van Zuidplas van 18 jaar en ouder kunnen woensdag 21 maart bepalen wie er in de gemeenteraad komen en wie dus gaan beslissen wat er de komende vier jaar in Zuidplas gebeurt. Op de kieslijsten van de deelnemende partijen staan heel wat nieuwe gezichten. Ze stellen zich om beurten voor.

Naam: Dagmar Ambachtsheer (33)
Partij: ChristenUnie/SGP, nummer 6
Woonplaats: Nieuwerkerk aan den IJssel

'Een kinderdroom was het niet om de politiek in te gaan, al was en ben ik er in elk geval naar mijn vaders gevoel - hij was actief in een van de voorlopers van de huidige christelijke partijen - verbaal vaardig genoeg voor. Toen ik nog in Rotterdam woonde wist ik al dat ik ooit kennis wilde maken met de lokale politiek. Dáár stond de anonimiteit me tegen; hier in Zuidplas, waar ik sinds vijf jaar met man en twee kinderen woon, wil ik het graag gaan doen. Niet alleen omdat ik er nieuwsgierig naar ben, maar vooral omdat de gemeente verantwoordelijk is voor ingrijpende besluiten over mensenlevens.
Al zit de politiek me waarschijnlijk in de genen, toch is het geen logische stap. Het lijkt me best moeilijk dat je in de besluitvorming niet altijd aan je idealen kunt vasthouden. De andere kant is dat je in de politiek ook mooie dingen kunt realiseren. Als organisatie-adviseur in de gehandicapten-, jeugd- en ouderenzorg breng ik vooral kennis en ervaring van het sociale domein mee. Als ik daar verbindingen kan leggen tussen de gebruiker - de inwoners van Zuidplas - en de beslisser - de gemeente - dan ben ik blij."