Rob Belterman hoopt dat zijn partij weer coalitiepartner wordt.
Rob Belterman hoopt dat zijn partij weer coalitiepartner wordt. "We doen niet voor niets mee." Foto: Judith Rikken

'Laten we het groen dat we hebben alsjeblieft behouden'

Politiek 460 keer gelezen

Zuidplas - Volgende maand worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Alle inwoners van Zuidplas van 18 jaar en ouder kunnen woensdag 21 maart bepalen wie er in de gemeenteraad komen en wie dus gaan beslissen wat er de komende vier jaar in Zuidplas gebeurt. Op de kieslijsten van de deelnemende partijen staan heel wat nieuwe gezichten. Ze stellen zich om beurten voor.

Naam: Rob Belterman (66)
Partij: SP, nummer 3
Woonplaats: Nieuwerkerk aan den IJssel

"Behalve een sterk sociaal beleid, vind ik natuur belangrijk. Laten we het groen dat we hebben alsjeblieft behouden. Ik ben lid van Rotta, en vogelfotografie is een grote hobby van me. Als raadslid zou ik natuurbehoud in Zuidplas op een hoger peil willen brengen, zodat mensen kunnen blijven genieten van een mooie polder. Ook het openbaar vervoer tussen de kernen moet beter. Als je nu vanuit Moerkapelle overdag naar het gemeentehuis in Nieuwerkerk wil, ben je met de bus en de trein minstens een uur onderweg. Met de uitbreiding van de dorpen wordt de behoefte aan goede verbindingen alleen maar groter. Die uitbreiding moet trouwens wel áán de dorpen plaatsvinden, en niet in een nieuw dorp.
Mijn politieke 'vooropleiding' heb ik de afgelopen jaren gehad door deel te nemen aan commissievergaderingen. Dat kost veel tijd, maar sinds mijn pensioen na 36 jaar bij diergaarde Blijdorp te hebben gewerkt, héb ik ook meer tijd. Zeker drie keer per maand gaan mijn vrouw en ik met de Uitbus Plus op pad; ik als chauffeur, zij als begeleider. Mensen hebben echt behoefte aan die uitjes; zonder familie die met hen op stap gaat, zitten ze maar alleen thuis."