"We hebben in Zuidplas een boeiende, maar zware weg te gaan", vindt Jos Wiegman. Foto: Judith Rikken

'What you see is what you get geldt niet altijd en overal'

Politiek 465 keer gelezen

Zuidplas - Volgende maand worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Alle inwoners van Zuidplas van 18 jaar en ouder kunnen woensdag 21 maart bepalen wie er in de gemeenteraad komen en wie dus gaan beslissen wat er de komende vier jaar in Zuidplas gebeurt. Op de kieslijsten van de deelnemende partijen staan heel wat nieuwe gezichten. Ze stellen zich om beurten voor.

Naam: Jos Wiegman (62)
Partij: VVD, nummer 6
Woonplaats: Nieuwerkerk aan den IJssel

"Als ik raadslid word, dan zou dat een hernieuwde kennismaking met de lokale politiek zijn. In de gemeente Nieuwerkerk was ik tussen 1982 en 2001 in totaal zeven jaar raadslid en twaalf jaar wethouder. Daarna ben ik tot 2007 lid van Provinciale Staten geweest. Mijn hele leven heb ik bij de politie gewerkt; de politiek is altijd een uit de hand gelopen hobby geweest, die ik nog steeds leuk vind. Recreatie, groen, ruimte; ik heb het meest met onderwerpen die mensen fysiek raken. Wat dat betreft hebben we een boeiende maar zware weg te gaan in Zuidplas. Keuzes die we nu over woningbouw maken zijn van grote invloed, of het nu om wonen, vervoer, milieu of onderwijs gaat.
Ik vind verder dat de gemeente meer aandacht moet hebben voor ondermijning, georganiseerde misdaad die maatschappelijke structuren schaadt. Mensen denken dat we dat hier niet hebben, maar het is niet altijd what you see is what you get. Achter elke hennepplantage zit georganiseerde misdaad. Als we straks op grote schaal huizen gaan bouwen en wegen gaan aanleggen, gaan we in zee met allerlei partijen, waarvan we ons goed moeten afvragen of het allemaal wel keurige bedrijven zijn."