Deze locatie wordt opgevrolijkt en aantrekkelijke gemaakt voor vooral bijen en vlinders.
Deze locatie wordt opgevrolijkt en aantrekkelijke gemaakt voor vooral bijen en vlinders.

Milieuvereniging laat Moordrecht zoemen

Algemeen 202 keer gelezen

Moordrecht - De Moordrechtse Milieuvereniging Zuidplas draagt tijdens de Landelijke manifestatie NL-Doet een bijdrage aan het verbeteren van leefomstandigheden voor bijen. Zaterdag 10 maart is de landelijke Bijenwerkdag in het kader van Nederland zoemt.

De milieuvereniging gaat die dag in samenwerking met groenaannemer GKB van 9.30 tot 13.00 uur aan de slag. Rondom het oude gemeentehuis aan het Westeinde 1, waar nu Vivere is gevestigd, worden vlinder- en bijvriendelijke bloemen geplant.
Tuin- en milieuliefhebbers kunnen hun steentje bijdragen door mee te werken met de groenaannemer. In het gedeelte onderaan het dijktalud ligt al de Stinzentuin, waar de eerste bolletjes hun bloempjes laten zien. Verspreid in het park gaat de milieuvereniging nest- en insectenkasten ophangen zodat nog meer vogels zoals mezen, vinken en spechten een onderkomen vinden in het park. Het plaatsen van de kasten is mogelijk dankzij een subsidie van NL-doet.

"Wie meedoet helpt er met ons voor dat het park dicht bij het winkelcentrum een nog leukere plek wordt om te vertoeven", luidt de oproep van de club. Aanmelden kan ter plekke maar ook van tevoren via milieuvereniging@gmail.com of 0182-373459.

Meer informatie over de bijenwerkdag: www.Nederlandzoemt.nl