Slobbe kreeg onlangs een koninklijke onderscheiding.
Slobbe kreeg onlangs een koninklijke onderscheiding.

Raadslid Slobbe terug van maar even weggeweest

Algemeen 311 keer gelezen

Zuidplas – Maar heel even verkeerde Aart Slobbe in de waan raadslid af te zijn. De SGP-politicus nam eind maart afscheid, maar keert binnenkort terug in de nieuwe raad.

De terugkeer van Slobbe, die bij zijn afscheid een koninklijke onderscheiding kreeg, heeft alles te maken met het feit dat ChristenUnie/SGP deel is gaan uitmaken van de nieuwe coalitie in Zuidplas. Doordat Jan Willem Schuurman wethouder werd, kwam er een raadszetel vrij. Ard Bakker was de aangewezen persoon om de opengevallen plaats in te nemen, maar hij wil de komende periode eerst een recent gestarte opleiding afronden.
"Ik zou sowieso betrokken blijven bij de fractie", zei Slobbe dinsdag 15 mei na de gemeenteraadsvergadering, die hij nog als toeschouwer volgde. "Ik zou meer een coachende rol krijgen, als lid van de steunfractie. Ik wist dat de kans bestond dat ik zou terugkeren in de raad, maar had er geen rekening mee gehouden dat wij onderdeel van de nieuwe coalitie zouden worden."
De plichtsgetrouwe politicus, gespecialiseerd in financiële zaken, kijkt uit naar zijn nieuwe raadsperiode, die maximaal twee jaar duurt. "In 2020 neemt Ard het over. Ik heb straks alle tijd; eind dit jaar ga ik met pensioen."