Afbeelding

Zomerconcert in Franse stijl door SOMH

Cultuur 105 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Het zomerconcert van Symfonie Orkest Midden Holland op zaterdag 2 juni in de St. Josephkerk staat in het teken van 'vakantiegevoel'.

Het orkest onder leiding van dirigent Ghislain Bellefroid neemt de bezoekers mee naar de Franse zon. Medewerking wordt verleend door muziektheater Jolie Coeur met een geheel eigen vertolking van Franse chansons. Harpsolist Sophie Oltheten, die diverse prijzen won, waaronder het Prinses Christina Concours, voert samen met SOMH het Morceau de Concert van Camille Saint-Saëns uit.

Na de pauze speelt het orkest delen uit de lichtvoetige l'Arlesienne-suites van Georges Bizet, afgewisseld met optredens van Jolie Coeur.

Het concert in de St. Josephkerk aan de Kerklaan 20 begint om 20.00 uur. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar via www.somh.nl; kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. Aan de deur zijn de kaarten 12,50 euro.

Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) voert moderne en klassieke werken uit, vaak in combinatie met andere kunstvormen zoals toneel, schilderkunst, film en dans. Het orkest bestaat uit ongeveer 25 leden en is gericht op gevorderde amateurs en semi-professionele musici. Het orkest biedt diverse leerstoelen voor talentvolle musici onder 16 jaar.