Bij de intocht ging een vrachtwagen met een dj de wandelaars voor. (foto en tekst: David Zandbergen)
Bij de intocht ging een vrachtwagen met een dj de wandelaars voor. (foto en tekst: David Zandbergen) Foto: David Zandbergen

Geen WK voetbal, toch oranje in de straten van Zevenhuizen

Algemeen 339 keer gelezen

Zevenhuizen – Het Nederlands elftal mag dan afwezig zijn op het WK voetbal, de Zevenhuizenaren zagen vorige week flink wat oranje voorbijkomen tijdens de avondvierdaagse.

Het thema Oranje kwam naar voren in de uitdossing van de deelnemers en de namen van de wandelroutes. De routes verschilden van eerdere edities; ook het Koningskwartier en de Hennipgaarde werden aangedaan.
Bij de intocht op 8 juni werden naar schatting 500 wandelaars voorgegaan door een vrachtwagen met een dj en feestende kinderen in de laadbak. Niet ver daarachter liepen vrijdag de jonge wandelaars Feline Lodder (7) en Nienke Stolk (6), beiden leerlingen van groep 3. Na vier dagen steeds vijf kilometer te hebben gelopen, waren ze - met snoep om hun nek - bezig aan de laatste kilometer. "Het ging wel goed hoor!", verzekerde Feline, "maar het was een paar dagen wel erg warm." Moe was vriendin Nienke maar één keer: "Eén avond. Toen moesten we ver lopen en had ik eerder die dag ook al zwemles gehad."
Een groep meiden achter hen hield met hun eigen yell de moed erin: "Zo gaat-ie goed, zo gaat-ie beter, weer een kilometer, weer een schoen versleten."


Sponsorzwemmen voor duofiets wijkservicecentrum De Kroon

Moordrecht/Gouderak – In zwembad De Baan in Gouderak wordt zaterdag 16 juni van 8.30 tot 12.00 uur een sponsor zwemevent gehouden voor de aanschaf van een elektrische duofiets voor De Kroon in Moordrecht. Aanmelden via sponsorzwemeventmoordrecht@gmail.com.