Afbeelding

Meer wijkagenten voor Zuidplas en Waddinxveen

Algemeen 390 keer gelezen

Zuidplas - Het politieteam Waddinxveen-Zuidplas krijgt er elf fulltime medewerkers bij, van wie vijf wijkagenten. Met dat laatste wordt de landelijke norm van één wijkagent op de vijfduizend inwoners per gemeente gehaald.

Burgemeesters Gert-Jan Kats van Zuidplas en Evert Jan Nieuwenhuis van Waddinxveen zijn blij met de uitbreiding van de formatie. Kats, in een persbericht van de gemeente Zuidplas vandaag: "Sinds de vorming van de Nationale Politie in 2013 heb ik samen met de burgemeester van Waddinxveen blijvende aandacht gevraagd voor de zichtbaarheid en bereikbaarheid van de politie. En daarmee dus ook voor het aantal wijkagenten en wel volgens de geldende norm. Die is nu eindelijk op de juiste kracht gekomen." In Zuidplas komt het aantal wijkagenten op acht en in Waddinxveen op vijf. De totale politiesterkte wordt verhoogd naar zeventig fulltime medewerkers. Daarnaast is er plaats voor vijf aspiranten (studenten).

In het regeerakkoord heeft het kabinet extra middelen uitgetrokken voor de uitbreiding van de politiesterkte. De ministerraad gaf vrijdag 15 juni groen licht voor het meerjarenplan. Het kabinet investeert 291 miljoen euro structureel extra in de politie. Voor de politie-eenheid Den Haag, waarvan het politieteam Waddinxveen-Zuidplas onderdeel is, houden de extra middelen in dat er 91 fulltime arbeidsplaatsen bij komen, waarvan 38 specifiek bestemd voor veiligheid in de wijken.