Afbeelding

Verdachten bedrijfsinbraken aangehouden

Algemeen 211 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Agenten van het team Waddinxveen/ Zuidplas hebben dinsdag 31 juli drie jongens aangehouden die worden verdacht van meerdere inbraken in bedrijfspanden.

In Moerkapelle zagen de agenten op dinsdag 31 juli rond 05.30 uur een automobilist rijden die vreemd rijgedrag vertoonde. Na een test bleek de bestuurder onder invloed te zijn van drugs. Ook werd er inbrekersgereedschap gevonden in de auto. Bij hun aanhouding beledigden de drie inzittenden van de auto de agenten.

In de loop van de ochtend kreeg de politie een melding dat er een poging tot inbraak was geweest bij een bedrijfspand in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na het bekijken van beelden van beveiligingscamera's van het bedrijf, bleken de eerder aangehouden verdachten te voldoen aan het signalement van de daders. De verdachten worden ook in verband gebracht met twee andere bedrijfsinbraken in Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel. De 16-jarige Hagenaar, 19-jarige Capellenaar en 18-jarige Rotterdammer zitten vast en zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris.