Afbeelding

Armada op de Hollandsche IJssel

Algemeen 259 keer gelezen

Regio - De stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders roept watersportliefhebbers op om zondag 26 augustus mee te varen in een armada over de Hollandsche IJssel. De armada is een statement dat er verbeteringen moeten komen voor de recreatie op en langs het water.

De stichting, opgericht door acht gemeenten in de IJsselregio, vindt het belangrijk dat niet alleen beroepsvaart, maar vooral pleziervaart graag gebruikmaakt van deze vaarweg. Meer goed uitgeruste aanmeerplaatsen bij toeristische knooppunten, natuurgebieden en kernen langs de Hollandsche IJssel zijn volgens de stichting noodzakelijk om de snel groeiende hoeveelheid bezoekers veilig en goed te ontvangen.
Meevaren met boot, kano, sloep of schip op 26 augustus is gratis. Deelnemers kunnen aanhaken achter het Vlaggenschip 'van Utrecht' dat om 10.00 uur vertrekt vanaf Marnemoende in IJsselstein, of achter het Vlaggeschip 'van Zuid-Holland' dat om 11.00 uur vertrekt vanaf het Vuykpark in Capelle aan den IJssel. Het eindpunt van beide schepen is Gouda; vanuit IJsselstein kunnen deelnemers echter al keren bij Oudewater, waar het vlaggenschip om 12.00 uur een tussenstop houdt.
Aanmelden voor de armada: www.HollandscheIJsselAltijdAnders.nl.