Anja Rietveld overhandigt in het bijzijn van tuinclubleden en een bestuurslid van het hospice de cheque aan voorzitter Rinus Bosman.
Anja Rietveld overhandigt in het bijzijn van tuinclubleden en een bestuurslid van het hospice de cheque aan voorzitter Rinus Bosman. Foto: Judith Rikken

Tuinvrouwen trakteren hospice

Algemeen 553 keer gelezen

Moerkapelle - Een cheque van 650 euro voor een plantenvak of -bak in de tuin van het nog te bouwen hospice Elim in Moerkapelle. Die kreeg voorzitter Rinus Bosman dinsdagochtend van tuinclub De Moerbei van de Moerkapelse Vrouwen van Nu.

Door Judith Rikken

In de grote landelijke tuin van Anja Rietveld - met vijverpartij en tuinhuis in de vorm van een Keulse pot - werd eind juni een groot deel van het bedrag 'verdiend' tijdens Open Tuinendag. Zo'n zestig bezoekers kwamen toen af op de koffie met zelfgebakken cake en koek, jam, zelf opgekweekte planten, droomdekentjes, de verhalen van een imker, producten van de Wereldwinkel en Orion en dwarsfluitmuziek. Ook Janny Ottevanger en Oda Zaat hadden die dag, voorafgegaan door weken van intensief tuinieren met hulp van andere clubleden, hun tuin opengesteld voor publiek.

De leden van de tuinclub kennen als geen ander het 'gunstige effect' van groen en bomen op de gemoedstoestand en kozen om die reden het toekomstige hospice als goed doel van hun open dag.

Op de meegebrachte impressie van het bijna-thuis-huis dat volgend jaar aan de Julianastraat wordt gebouwd, kon Rinus Bosman dinsdag laten zien wat de plannen zijn voor de tuin bij hospice Elim. Een kleintje vergeleken met de riante achtertuin van Anja Rietveld. Maar, zo zei zij: "Een tuin hoeft niet groot te zijn om 'm mooi te kunnen beleven."