De smokkelklompen kunnen over gewone schoenen heen.
De smokkelklompen kunnen over gewone schoenen heen. "Dus echt iedereen kan meedoen", zegt Huib Moerman.

Smokkelen mag dit jaar bij Klompenloop

Algemeen 413 keer gelezen

Zevenhuizen - De klompenlopers gaan dit jaar voor de troepen uit. Om 9.00 uur al, een uur voordat het Oogstfeest op 1 september losbarst, klinkt vanaf het Dorpsplein het startschot.

De vaste club van zo'n twintig mannen en een enkele vrouw op het échte houten oud-Hollandse schoeisel hoopt gezelschap te krijgen van 'gewone' wandelaars, die 's morgens graag een ommetje maken.
"Er mag dit jaar gesmokkeld worden", zegt opper-klompenloper Huib Moerman. Om de colonne wat langer te maken, zorgt sponsor Welkoop voor smokkelklompen. "Een soort pantoffels die gewoon over je schoenen kunnen", weet Moerman. BeweegpuntBas zorgt voor de warming-up en cooling-down.

De bonte stoet volgt dit jaar een andere route, de Hennipgaarde wordt aangedaan. De weg terug voert door het uienland van boer Bos - 'als het weer het toelaat' - om te arriveren bij De Zevenster waar om 11.30 uur de bewoners worden opgepikt voor een bezoekje aan het feestterrein in de Dorpsstraat voor een hapje en een drankje.

Inschrijven voor de Welkoop Klompenloop kan tot en met vrijdag 24 augustus: welkoop.klompenloop@oogstfeestzevenhuizen.nl