Afbeelding

Meer van eigen bodem eten

Algemeen 155 keer gelezen

Regio - Het netwerk voor voedselpioniers en de provincie Zuid-Holland organiseren de zogenoemde 80/20 challenge: 'Ik eet Zuid-Hollands'.

De bedoeling is dat inwoners voor 80 procent van eigen Zuid-Hollandse bodem eten en drinken. Meedoen kan nog tot 15 oktober. "In Zuid-Holland produceren we voedsel dat de hele wereld over gaat", vertelt Patrick Kaashoek namens de voedselpioniers. "Onze dichtbevolkte provincie is voedingsbodem van vele soorten groenten, fruit, aardappelen, granen, eieren, vlees en zuivel. Maar het merendeel hiervan exporteren we. Het is onze toekomstdroom om in 2036 met elkaar voor 80 procent van eigen bodem te eten en drinken."
Volgens gedeputeerde Han Weber is lokaal eten verser. "Het ligt sneller op je bord. Bovendien is eten uit de eigen regio veel milieuvriendelijker. Een kortere voedselketen, dus minder schakels tussen producent en consument. Ook levert het een eerlijkere prijs voor boeren op, die daarmee kunnen investeren in duurzaamheid." Voor meer informatie: www.ikeetzuidhollands.nl.