Ton Bakker, Daan de Haas, Arie van Tienhoven (Ortho Innovatief), Jan Leydes (Rotary) en Judith Fledderus (Stebru).
Ton Bakker, Daan de Haas, Arie van Tienhoven (Ortho Innovatief), Jan Leydes (Rotary) en Judith Fledderus (Stebru). Foto: Judith Rikken

Overal in Zuidplas binnen zes minuten hulp bij hartstilstand

Algemeen 633 keer gelezen

Zuidplas - Met het ophangen van 22 buitenkasten met AED's, wordt Zuidplas deze maand een 'hartveilige' gemeente gemaakt, waar mensen met een hartstilstand binnen zes minuten de juiste hulp kunnen krijgen.

De 'onthulling' van de kast aan de gevel van de HOED in Nieuwerkerk viel maandag samen met een bericht van de Hartstichting dat in Zuid-Holland slechts de helft van alle AED's 24 uur per dag beschikbaar is. In Zuidplas is dat niet aan de orde; doordat ondernemers hun AED's van binnen naar buiten verplaatsen en de gemeente daarnaast 13 nieuwe AED's levert, zijn er straks voldoende apparaten dag en nacht toegankelijk.
Van belang is wel dat ook voldoende burgerhulpverleners zich aanmelden, stelt Ton Bakker van Stan, de organisatie achter de app die deze hulpverleners alarmeert als iemand in de omgeving een hartstilstand krijgt. Mede dankzij Rotary Zuidplas en sponsoren starten binnenkort twee cursussen om te leren omgaan met een AED in Moordrecht. Aanmelden via: ikkanreanimeren.nl.