Robin Zuierveld slalomt door de verdediging van Den Hoorn. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Robin Zuierveld slalomt door de verdediging van Den Hoorn. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Groeneweg wil afrekenen met angst

Sport 369 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen - Groeneweg leert in de eerste klasse de keerzijde van de medaille kennen. Waar het vorig seizoen meezat op de belangrijke momenten, keert Vrouwe Fortuna deze jaargang de Zevenhuizenaren, zoals zondag tegen Den Hoorn, de rug toe: 1-2.

De centrale verdedigers Rick Willemsen en Luuk Gritter staan als zeer betrouwbaar te boek, maar uitgerekend het duo liep elkaar vlak voor tijd in de weg. Gritter verzuimde een lange bal weg te werken, waardoor een Den Hoorn-aanvaller de bal kon oppikken, invalkeeper Thomas Ralan kon omspelen en de 1-2 kon maken. "Dat was erg ongelukkig", betitelde René van Beek de verdedigende actie.
Daarmee had de oefenmeester ook het woord te pakken dat past op de eerste zes wedstrijden van Groeneweg deze competitie: ongelukkig. De gepromoveerde Zevenhuizenaren pakten nog maar één punt en dat staat niet in verhouding met het vertoonde spel. "Ook vandaag hebben we onszelf niet beloond", meende Van Beek. Zijn spelers lopen zich het snot voor de ogen en leggen wekelijks een acceptabele prestatie op de mat. In de eerste klasse wordt echter ook een zekere mate van doortastendheid gevraagd, omdat het aantal kansen dat Groeneweg krijgt nu eenmaal lager is dan in de tweede klasse. "Dat is een duidelijk verschil. We komen minder vaak voor het doel en dan gaat het erom dat je op die momenten toeslaat", verwees Van Beek na de eerste 45 minuten.
Daarin had Groeneweg het beste van het spel. De mooiste kans was voor Maurice Eckhardt, die vlak voor het doel zijn tegenstander uitkapte, maar zijn schot zag afketsen op een been. "We hadden een voorsprong verdiend", vond Van Beek, die na de pauze Groeneweg op een 1-0 achterstand zag komen. De thuisploeg was na die goal een kwartier lang veroordeeld tot verdedigen, maar toen het die kritische fase was doorgekomen en Van Beek Menno Baas voor de niet fitte Mario van Dieren had ingewisseld, verplaatste het spel zich naar de andere helft. Een prachtige combinatie tussen Coen Hoogeveen en Maurice Eckhardt was de inleiding tot de 1-1 van Bas Roos, die knap inkopte.

Even leek Groeneweg door te drukken, maar Den Hoorn ging er na een beoordelingsfout met de punten vandoor (1-2).

"We hebben de neiging om achteruit te gaan. Dat is angst", analyseerde Van Beek. Hij wil graag afrekenen met die angst en tegelijkertijd voorkomen dat er berusting ontstaat bij zijn spelers. "Het gevoel dat we ons kunnen handhaven moet meer gaan leven."