Afbeelding

Sterke uitbeurt Moerkapelle

Algemeen 205 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle maakte in de uitwedstrijd tegen Woerden een sterke indruk. De nummer twee van de vierde klasse mocht achteraf niet klagen dat de wedstrijd eindigde in 0-0.

Het nieuwe elan dat trainer Martijn Peters aan het voetbal heeft toegevoegd heeft Moerkapelle goed gedaan. De goede resultaten van de eerste weken heeft het vertrouwen verder gevoed. "Tegen wie we ook spelen we proberen altijd zo snel mogelijk de bal te veroveren", gaf Peters de rode draad in zijn tactiek weer. Woerden had lange tijd geen antwoord op het gedurfde spel van de bezoekers. "We hebben 70 minuten gedomineerd, 35 minuten voor rust en 35 minuten erna", meende Peters. Waar Woerden nauwelijks kansen creëerde, was Moerkapelle twee keer dichtbij de openingstreffer. Voor rust zag Thijs van Nieuwkoop tot tweemaal toe een inzet van de lijn worden gehaald, in de tweede helft kreeg Harmen Verweij de ideale kans te scoren, maar hij schoot zijn strafschop op de paal. "De keeper lag al in de verkeerde hoek, pure pech", sprak Peters. Verweij miste eerder ook al een strafschop, de vraag is dan ook gerechtvaardigd of hij bij de volgende opnieuw achter de bal mag gaan staan. Peters: "Dat gaan we deze week bespreken. Als Harmen zich goed voelt, zie ik niet in waarom niet."