Logo hartvanzuidplas.nl
Het college gaat kijken of meer soortgelijke projecten opgezet kunnen worden, liet wethouder Schuurman weten.
Het college gaat kijken of meer soortgelijke projecten opgezet kunnen worden, liet wethouder Schuurman weten.

'Project In Beweging brandstof om de motor op gang te krijgen'

  •   63 keer gelezen

Zuidplas – Mensen weer laten meedoen aan de maatschappij. Dat is het doel van het project In Beweging, waarbij talentondersteuners, sport- en voedingsdeskundigen en Sportstichting Zuidplas samenwerken. "Wij zorgen samen voor de brandstof om de motor op gang te krijgen."

Door Erik van Leeuwen

Wethouder Jan Willem Schuurman bracht maandag een kort werkbezoek aan het project, dat in deze vorm voor de vijfde keer wordt gehouden. Het project heeft tot doel om mensen in de bijstand met een gezondheidsprobleem weer actief deel te laten uitmaken van de samenleving. "Voor de één kan dat zijn vaker traplopen, voor de ander vrijwilligerswerk; we willen mensen weer op weg helpen", zegt Bob van Hof die met zijn collega Patricia van den Bergh trainingen op mentaal en fysiek gebied geeft.
"Wij trainen de deelnemers om hun weerstand te vergroten", vult Van den Bergh aan. "Zowel in de sport als in de normale samenleving gaat het om incasseren."
De groep van tien mensen heeft inmiddels vijf van in totaal acht weken achter de rug. "Tien is het maximum, want het is een intensief traject", vertelt Van den Bergh. Wekelijks staan er drie bijeenkomsten op het programma, één daarvan is met Samen Sportief in Beweging. Een bezoek aan een fysiotherapeut en diëtiste horen daar ook bij.

De meeste bijeenkomsten vinden plaats bij sportcentrum Parkzoomhal. "Dat is bewust, want een sportomgeving inspireert", zegt Van Hof. "We hebben hier de sportvelden in de achtertuin en we kunnen zo het zwembad in."
Alles is erop gericht om de deelnemers lichamelijk en mentaal in balans te krijgen. "We zorgen voor de brandstof, dat is nodig om de motor draaiende te krijgen en houden."
Het project heeft volgens wethouder Schuurman zijn waarde al bewezen. "Eén van de speerpunten van dit college is een inclusieve samenleving. Iedereen moet kunnen meedoen. Daarom is een project als dit belangrijk. We gaan de komende tijd kijken of we meer soortgelijke projecten kunnen opzetten."

Meer berichten