Logo hartvanzuidplas.nl

Naam schip dat polder redde prijkt op gezondheidscentrum

  •   138 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Op de plek van het voormalige Rabobank-pand aan de Nieuwerkerkse J.A. Beijerinkstraat, naast winkelcentrum Dorrestein, komt een wooncomplex met gezondheidscentrum. Het pand, dat nu tijdelijk verhuurd wordt, wordt gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw.

Met de bouw van het complex, komt er definitief geen discount-supermarkt op deze locatie. Jarenlang was er sprake van de mogelijke komst van een Lidl-filiaal naar Dorrestein.
De naam die het nu geplande gebouw krijgt, verwijst naar de geschiedenis van Nieuwerkerk aan den IJssel. Op de gevel prijkt straks de naam 'De Twee Gebroeders'; zo heette het schip dat de Zuidplaspolder in 1953 redde van een overstromingsramp. Schipper Arie Evengroen vaarde destijds zijn schip in het gat dat door de zware storm was geslagen in Schielands Hoge Zeedijk en voorkwam zo een doorbraak.
De Twee Gebroeders gaat bestaan uit een gezondheidscentrum en een aantal appartementen, die tussen de 50 en 120 vierkante meter groot zijn. De plannen sluiten volgens de Nieuwerkerkse bouwer Stebru aan bij de ambitie van de gemeente Zuidplas om een gevarieerd programma aan te bieden. Een belegger voor het afnemen van het gebouw wordt nog gezocht.

Meer berichten