Logo hartvanzuidplas.nl

Vragen over busverbinding Moerkapelle met Gouda

  •   89 keer gelezen

Moerkapelle - De fracties van SP, PvdA/GroenLinks en ChristenUnie/SGP maken zich zorgen over de verdwijning, met de nieuwe dienstregeling van Arriva, van de rechtstreekse busverbinding vanuit Moerkapelle met Gouda. Ze willen dat de wethouder bij de provincie aandringt op behoud van buslijn 177, als blijkt dat de gebruikers de dupe worden van de opheffing. 'Aangezien er veel kinderen vanuit Moerkapelle naar school gaan in Gouda, en de 177 ook precies voor het Groene Hart ziekenhuis stopt, is dit voor veel gebruikers van deze buslijn een verslechtering', schrijven de fracties aan het college. Ze vragen zich af of lijn 177 niet tijdens de spits kan worden ingezet.
Buslijn 177 is ook een rechtstreekse verbinding naar het centrum van Zoetermeer. De fracties willen weten of met de verdwijning van de lijn het Zoetermeerse busstation Centrum West - door bijvoorbeeld een andere route voor lijn 383 - wel bereikbaar blijft voor inwoners van Zevenhuizen en Moerkapelle.
De nieuwe dienstregeling van Arriva brengt overigens ook verbeteringen met zich mee voor de inwoners van Zuidplas. De bereikbaarheid van de dorpen wordt verbeterd en een aantal bussen gaat frequenter rijden.

Meer berichten