Logo hartvanzuidplas.nl
"Ook dit is cultuur", zei wethouder Jan Verbeek bij de Nieuwerkerkse halloweenoptocht vrijdag. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
"Ook dit is cultuur", zei wethouder Jan Verbeek bij de Nieuwerkerkse halloweenoptocht vrijdag. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Nieuwerkerk griezelt erop los

  •   37 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – De ene deelnemer aan de halloweenoptocht was nog angstaanjagender dan de andere; Nieuwerkerk griezelde er vrijdag op los. "Ook dit is cultuur", zei wethouder Jan Verbeek, terwijl de straten werden overgenomen door heksen, zombies, dracula's, boosaardige clowns en spoken. Veel bewoners aan de route hadden hun huis in halloweensfeer gebracht.

Inmiddels is Halloween in Nieuwerkerk uitgegroeid tot een vast griezelfeest, met de start van de tocht door het dorp bij de snackbar in winkelcentrum Dorrestein en als eindpunt speeltuinvereniging IJsselkids. Daar kon door de ongeveer vierhonderd deelnemers nog eens extra worden gegriezeld omdat de speeltuin was omgetoverd tot een spookhuis. Onderweg in de donkere en duistere straten was er een angstaanjagend optreden van gevaarlijk uitziende wezens van Fabia Dance Center.
"Voor kinderen is dit geweldig leuk", zei een als een heks verklede moeder. Ze was uitgedost mét bezemsteel, maar het meest in het oog sprong toch haar neus. "Krom hè! Dat hoort bij een heks. Als je het doet, moet je het goed doen."

Een vader had zijn twee kinderen, een meisje van negen en een jongen van vijf, geschminkt. "Hij is mini-Dracula." Hij was zichzelf bij het schminken niet vergeten, over zijn voorhoofd liep een druppel bloed.

Meer berichten