Logo hartvanzuidplas.nl
De koker met persoonlijke bezittingen die onder de grond is verdwenen ter hoogte van de toekomstige entree van het appartementencomplex in het project ROOS.
De koker met persoonlijke bezittingen die onder de grond is verdwenen ter hoogte van de toekomstige entree van het appartementencomplex in het project ROOS. (Foto: Erik van Leeuwen)

Usb-stick de grond in bij start bouw centrum Zevenhuizen

  •   112 keer gelezen

Zevenhuizen - Vijf potige toekomstige bewoners van het nieuwe centrum van Zevenhuizen waren er woensdag voor nodig om een 'tijdcapsule' de grond in te krijgen. Met die handeling werd op symbolische wijze het startsein gegeven voor de nieuwbouw, die in 2020 afgerond moet zijn.

Door Erik van Leeuwen

Arie Boertje (65) gaf het laatste zetje aan de tijdcapsule, voordat deze de vergetelheid in ging. Hij, huidig bewoner van de Van der Duynlaan, kijkt uit naar zijn nieuwe onderkomen, een appartement. "Mijn vrouw en ik hebben nu de leeftijd om gelijkvloers te gaan wonen. Dat ze hier, voor mijn voordeur, gingen bouwen, kwam goed uit. Onze kinderen en kleinkinderen wonen in de buurt, we wilden per se blijven wonen in Zevenhuizen."

Jules Deelder
Alle toekomstige bewoners van de 19 eengezinswoningen en 21 appartementen in het project ROOS konden woensdag een persoonlijke bezitting of boodschap in de tijdcapsule doen. Die wordt in een koker onder de nieuwbouw bewaard. Boertje koos voor een usb-stick met familiefoto's. Wethouder Jan Hordijk stopte er een armband met kralen in. "Die kralen staan voor mensen en verbinden."
Cari Elzinga (61) laat de toekomst een papier met familiestamboom en het gedicht 'Voorbij' van Jules Deelder na. Zij en haar man ruilen hun huurwoning aan de Boslaan straks in voor een eengezinswoning in het nieuwbouwproject. "Koop", benadrukte Elzinga. "Op onze leeftijd een hele stap, omdat we veertig jaar hebben gehuurd."
Als buren krijgen ze Robert Zee (27) en Beau Maton (25), nu nog woonachtig in Ommoord. "We hebben ons ingeschreven en kregen binnen vier dagen bericht dat we een hoekwoning hadden", zegt Zee. "We zijn nog steeds dolblij."

Dorpsstraat
"De Dorpsstraat ademt sfeer uit", vult zijn vriendin, die leerkracht is op een school in Zevenkamp, aan. "Ik heb er echt zin in. We wonen nu in een appartement en hebben dus geen tuin. Ik kan niet wachten totdat onze woning wordt opgeleverd."

Meer berichten