Logo hartvanzuidplas.nl

Op Moer bruist en rockt zaterdag

  •   270 keer gelezen

Moerkapelle - Kickboksen, kegelen, rolschaatsen, badmintonnen, tafeltennissen en nog veel meer; in korte workshops, clinics en demonstraties laten de verenigingen die actief zijn in Dorpshuis Op Moer zaterdag gratis zien wat zij in huis hebben.

Beheerder Wilma Hertog: "Vooral in de nieuwe wijk hiernaast gaan veel mensen nog terug naar hun oude dorp of stad om te sporten. Ook omdat ze nog niet goed weten wat hier allemaal is." Het Op Moer Event zaterdag draagt bij aan de 'inburgering' van de nieuwe dorpsgenoten, zo hoopt Hertog, die ook stelt dat de sport- en ander clubs in het dorpshuis wel wat vers bloed kunnen gebruiken. "En we proberen er natuurlijk Op Moer zelf mee naar een hoger level te tillen."

Nee verkopen
In januari wees het toen net aangetreden nieuwe bestuur van het dorpshuis nog op de bittere noodzaak om Op Moer rendabel te krijgen. Hertog nu: "Er zit een stijgende lijn in; ik moet nu zelfs af en toe nee verkopen omdat ik geen ruimte heb." En dan moet het werk van de studenten van de Hogeschool Ede die deze weken in de nieuwe wijk lopen, zijn vruchten nog gaan afwerpen; zij inventariseren bij bewoners waar behoefte aan is én gaan bedrijven wijzen op de mogelijkheden voor meetings in Op Moer in de stillere uren overdag.

Lokaal talent
Stil is het in de avond van 10 november in elk geval niet. Dan wordt de 'open dag' van het dorpshuis afgesloten met Rock Moer; een avond met lokaal muzikaal talent.

Nico Heesterman ging er in het dorp voor op pad en kwam terug met een line up van vier bands: van de relatieve beginners van Three Guys and an Old Dude die voor het eerst het grote podium beklimmen, tot de John Mayer tributeband Without Johnny, en van de blues en rock van Heestermans eigen band Real Deal tot de feestmuziek van Piano & Pils. "Die jongens - Justin en Bastiaan - móesten er gewoon bij zijn. Overal waar zij zijn, is het vol. Zaterdag vullen ze de afbreek- en opbouwtijd tussen de andere bands en sluiten ze de avond af met een feestje", zegt Heesterman. Een kwart van de kaarten is in de voorverkoop al weggegaan; Heesterman en Hertog hopen op een volle bak. "Er kunnen 250 mensen in de zaal. Dat zou leuk zijn."

Het Op Moer Event overdag duurt van 11.00 tot 14.00 uur. Voor Rock Moer gaat de zaal open om 20.00 uur. Kaarten in de voorverkoop 8 euro, aan de deur 10 euro.

Meer berichten