Afbeelding

Wethouder Verbeek bij start Coderdojo

Algemeen 169 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - In de bibliotheek gaat zaterdag 17 november om 10.00 én om 12.00 uur een Coderdojo van start. De organisatie heeft er zin in: "De 'projecten' liggen klaar, de mentoren zijn op en top voorbereid dus laat de toekomstige programmeurs maar komen." Wethouder Jan Verbeek is aanwezig bij de opening.

Bij Coderdojo maken jongeren tussen zeven en zeventien jaar kennis met allerlei vormen van programmeren en coderen en tegelijkertijd ontmoeten ze gelijkgestemden.
De jongeren gebruiken open source en gratis software en staan in contact met een wereldwijd netwerk. Ze kunnen gebruikmaken van laptops van de bibliotheek.

Achter Coderdojo staat een netwerk van een door vrijwilligers uit de hele wereld opgezette beweging die staat voor het houden van gratis, non-profit developmentclubs en reguliere sessies voor jonge mensen. Deelname is gratis.

Er zijn twee sessies, per sessie is ruimte voor vijftien deelnemers. Ouders zijn welkom om een kijkje te komen nemen. Aanmelden: https://tinyurl.com/yb67vygj (sessie 1, van 10.00 tot 11.30 uur) of https://tinyurl.com/y8gou49x (sessie 2, van 12.00 tot 13.30 uur). Meer informatie: efranken@bibliotheekdegroenevenen.nl