Logo hartvanzuidplas.nl

Eerste aanzet voor belevingstuin dankzij opbrengst Oogstfeest

  •   30 keer gelezen

Zevenhuizen - De hervormde kerk doneert het geld dat tijdens de activiteiten op het jaarlijkse Oogstfeest verdiend is, aan de stichting Orion, die een belevingstuin wil aanleggen. De kerk doet een flinke duit in het zakje door 4000 euro over te maken.

"We hebben er bewust voor gekozen om een lokaal goed doel te steunen tijdens het Oogstfeest", zegt Wim Koolhaas, coördinator van de activiteiten van de hervormde kerk. "We willen als kerk graag midden in de lokale maatschappij staan en daar onderdeel van uitmaken. Daarom hebben we gekozen voor Orion."

Meerdere bewoners van Stichting Orion (zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking), gevestigd aan de Wollefoppenweg, bezoeken regelmatig de kapel in Oud Verlaat. Ook is een aantal gemeenteleden actief als vrijwilliger bij de stichting.

De belevingstuin wordt volgend voorjaar bij een Orion-vestiging in Zevenkamp aangelegd. Een belevingstuin is gericht op kleuren, geuren en beweging, stimuleert geest en lichaam en spoort aan tot bewegen.

Meer berichten