Laura van der Linden staat klaar om een vrije bal af te ronden. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Laura van der Linden staat klaar om een vrije bal af te ronden. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

CKV Nieuwerkerk tankt vertrouwen voor zaal

Sport 479 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - CKV Nieuwerkerk gaat met het nodige vertrouwen de zaalcompetitie in. Voor het eerst in de historie wisten de bewoners van sporthal De Kleine Vink het eigen toernooi, dat als opwarmertje dient voor de competitie, te winnen.

Nieuwerkerk plaatste zich vrijdag door een 33-29 zege op Oost-Arnhem voor de finale en daarin maakte het korte metten met Borgerhout, dat in de Belgische hoogste klasse tot de beste vier ploegen behoort (24-14). "Netjes gespeeld", vatte Jan van Essen, die hoofdtrainer Leon Simons (voor werk in Zuid-Afrika) verving, de succesvolle tweedaagse van zijn ploeg samen. "We hebben tegen twee totaal verschillende tegenstanders gespeeld. Oost-Arnhem speelde dynamisch en vanuit de beweging, Borgerhout moet het hebben van het fysieke en mentale vermogen. In beide wedstrijden hebben we ons uitstekend gehouden en het juiste antwoord op het spel van de tegenstander gevonden."
Plezierig voor Nieuwerkerk is dat ook Koen Collée weer tot de basisacht behoorde. De jonge aanvalsleider blesseerde zich in het veldseizoen aan zijn enkel en speelde lange tijd geen wedstrijden. Vrijdag tegen Oost-Arnhem speelde hij een half uur, een dag later driekwart wedstrijd. "We proberen hem klaar te stomen voor de eerste wedstrijd zaterdag tegen Avanti", reageerde Van Essen. "Maar we nemen geen risico's met Koen. Hij staat er goed op. Hij heeft weer wat wedstrijdritme kunnen opdoen. In conditioneel opzicht was hij al goed, want hij heeft, apart van de groep, doorgetraind."

Nieuwerkerk handhaafde zich vorig seizoen op de laatste speeldag in de hoofdklasse. Dit seizoen heeft de club de wens om eerder veilig te zijn. "We zijn weer een jaar verder waarin de ploeg zich enorm heeft ontwikkeld. Het zou passen bij die ontwikkeling als we ons in een eerder stadium kunnen handhaven. Hoe eerder hoe beter. Maar dat wordt niet eenvoudig. In de hoofdklasse zijn geen makkelijke tegenstanders. We zullen elke wedstrijd het beste in onszelf moeten oproepen."