Paul van Drenth (rechts) pleit voor een openbaar toilet bij winkelcentrum Reigerhof. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Paul van Drenth (rechts) pleit voor een openbaar toilet bij winkelcentrum Reigerhof. (foto en tekst: Erik van Leeuwen) Foto: Erik van Leeuwen

NEZ wil openbaar toilet bij winkelcentrum Reigerhof

Algemeen 707 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Nieuw Elan Zuidplas (NEZ) wil dat de gemeente een actieve rol gaat spelen bij de komst van een openbaar toilet in winkelcentrum Reigerhof. "Het is belachelijk dat dat er nog niet is", aldus raadslid Paul van Drenth.

Van Drenth vindt het 'in een beschaafd land' als Nederland niet meer dan normaal dat er bij een grote sociale voorziening een openbaar toilet is. "Ik heb vele verzoeken en opmerkingen van inwoners gehad die, om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan een openbaar toegankelijk toilet."

Wat Van Drenth betreft komt er zo snel mogelijk één, mét babyverschoningsruimte, bij winkelcentrum Reigerhof. Hij wil dat de gemeente een actieve rol in de komst van zo'n toilet gaat spelen.

Nieuw gemeentehuis
"In het nieuwe gemeentehuis, dat pal naast het winkelcentrum staat, komen toiletten die straks voor iedereen toegankelijk zijn", reageerde verantwoordelijk wethouder Jan Willem Schuurman. "Ik weet dat één ondernemer in Reigerhof zijn toilet openstelt voor iedereen. Als gemeente zijn wij geen eigenaar van het winkelcentrum, eventuele initiatieven moeten van de ondernemers zelf komen."