Afbeelding
Foto: KNMI

Invloed van droogte in kaart gebracht

Algemeen 225 keer gelezen

Zuidplas - Het college gaat op verzoek van D66 een risicoanalyse maken van de invloed van droogte op de buitenruimte. Dit jaar werd de gemeente geconfronteerd met een incidentele kostenpost door tegenvallers van bijna zeven ton. Drie ton daarvan komt voor rekening van de droogte.

Door de extreme droogte van afgelopen jaar 'verloor' Zuidplas, ondanks extra bewatering, een groot aantal bomen en planten. Het verwijderen en rooien van planten en bomen, en nieuwe aanplant volgend jaar kosten samen 300.000 euro, wat deels wordt gedekt uit het potje 'onvoorzien'.
Frans Klovert (D66) wil niet dat dit soort 'verrassingen' ten koste gaat van de kwaliteit van het algehele onderhoudsniveau van de buitenruimte. Hij vroeg het college de financiële risico's zoveel mogelijk inzichtelijk te maken. Volgens Leendert Karreman (VVD) kan dat goed bij de herijking van het beleid voor de buitenruimte. Dat meent ook wethouder Jan Willem Schuurman. Het debat erover in de gemeenteraad vindt waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2019 plaats. (Erik van Leeuwen)