Het werk 'woningen bij Hollevoeterbrug' is in de catalogus opgenomen.(foto: pr)
Het werk 'woningen bij Hollevoeterbrug' is in de catalogus opgenomen.(foto: pr) Foto: Pim

Werken Moerkapelse kroegbaas in boekvorm

Algemeen 247 keer gelezen

Moerkapelle - Het boek 'Schilderijen van Rens Luijtjes' wordt vrijdag 16 november tussen 14.00 en 16.00 uur gepresenteerd in café het Wapen van Moerkapelle. 'Speurneus' Trudy Wiggers krijgt het eerste exemplaar overhandigd.

Rens Luijtjes, die tot 1968 gerstenat tapte voor dorstige Moerkapellenaren, was naast kroegbaas ook kunstenaar. Trudy Wiggers, dochter uit het gezin dat de kroegwerkzaamheden van Luijtjes overnam, begon in 2016 met het maken van een inventarisatie van de schilderijen van Luijtjes en wist veel kunstwerken te achterhalen. Daarmee was zij de gangmaker voor het realiseren van de tentoonstelling in Ons Verleden in Zevenhuizen in 2017. De expositie werd destijds geopend door Luijtjes' dochter Irene.

De bevindingen van het onderzoek naar de achtergrond van Luijtjes zijn verwerkt in een levensbeschrijving, die met een genealogie van de familie Luijtjes is opgenomen in de catalogus. Het boek belicht daarmee ook aspecten van de Moerkapelse geschiedenis. Het veertig pagina's tellende boek is tijdens de presentatie te koop; daarna bij de Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle voor 12,50 euro, donateurs betalen 9 euro.

Voor meer informatie: www.oudzevenhuizenmoerkapelle.nl.