Afbeelding

Tijdelijke school in Koningskwartier

Algemeen 1.446 keer gelezen

Zevenhuizen - In het Zevenhuizense Koningskwartier komt vanaf 1 augustus een tijdelijk schoolgebouw, dat voorlopig het ruimtegebrek van de basisscholen moet oplossen. Het college heeft daarvoor verschillende locaties op het oog, aldus wethouder Jan Verbeek dinsdag tijdens een persbijeenkomst.

"Ik ben geen voorstander van noodlokalen, omdat die er altijd langer staan dan je wilt, maar in dit geval hebben we geen alternatief", meldde Verbeek (CDA). Binnenkort nemen twee groepen van openbare basisschool 't Reigerbos al hun intrek in een tijdelijke voorziening in Dorpshuis Swanla.
Volgens Verbeek is er de afgelopen tijd intensief contact geweest met diverse schoolbesturen. "We zijn nu in kaart aan het brengen hoeveel lokalen we straks in het semi-permanente onderkomen nodig hebben. Gekeken naar het aantal leerlingen op dit moment zijn dat er vier, maar de groei van de Zevenhuizense scholen is enorm. Elke maand komen er tien aanmeldingen bij. Dat betekent dat je in drie maanden een klas hebt."
Volgens Verbeek kan een permanent schoolgebouw in het Koningskwartier er over ruim twee jaar staan. "Volgend jaar hebben we nodig voor de voorbereiding, in 2020 kunnen we beginnen met de realisatie." De gemeenteraad moet nog wel instemmen met de plannen die binnenkort worden besproken.
Verschillende schoolbesturen zien het zitten om een school in het Koningskwartier te starten. "Behalve van 't Reigerbos is er interesse van protestant-christelijke en rooms-katholieke besturen. Het college vindt het belangrijk dat ouders straks de vrijheid hebben om te kiezen."
(Erik van Leeuwen)