Het idee van Robbie Schoonackers van de Gideonschool kreeg van de kindergemeenteraad de meeste stemmen. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Het idee van Robbie Schoonackers van de Gideonschool kreeg van de kindergemeenteraad de meeste stemmen. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Kindergemeenteraad adopteert Ouderenfestival

Algemeen 354 keer gelezen

Zuidplas – Zuidplas krijgt een door kinderen georganiseerd Ouderenfestival in de zomer. De kindergemeenteraad koos er woensdag 28 november voor om het plan 'samen is leuker' met bingo en talentenjacht te adopteren.

Het Ouderenfestival, dat in juni op het Raadhuisplein moet plaatsvinden, is een idee van kindergemeenteraadslid Robbie Schoonackers van de Gideonschool uit Nieuwerkerk. Alle leden van de raad hielden vorige week woensdag een korte presentatie over hun idee, waarna zij hun stem mochten uitbrengen op het in hun ogen beste idee.
Opvallend veel ideeën hadden betrekking op de oudste inwoners van Zuidplas. "Veel mensen zijn eenzaam en kunnen wel wat aandacht gebruiken", sprak Daniël Hennip, die een speciale verwendag voor ouderen in de vier dorpskernen in gedachten had.
Finn Rijkaart van Capellen wilde een actie opzetten onder de titel 'Red de Zuidplas Bij'. "We kunnen dan langs de dijken bijvriendelijke tuinen maken", zei hij. Sophie Wang stelde voor om een 'plasticdag' te houden, in het teken van het verzamelen van plastic verpakkingen in de buitenruimte. Aansluitend zou er dan er 'een gezellige' zeskamp zijn.
Andere ideeën waren de aanleg van een betonplaat in Hitland voor een schaats- en skatebaan, een voetbaltoernooi en een high tea-festival.
Volgens kinderburgemeester Marlou Opschoor viel het gekozen idee van Robbie Schoonackers binnen de 'voorwaarden': iedereen moet er wat aan hebben, het moet uitvoerbaar zijn en niet meer dan 8000 euro kosten.