Harmen Ketelaars, Arie Hubregtse, wethouder Daan de Haas en Inge Overbeeke van Camino. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Harmen Ketelaars, Arie Hubregtse, wethouder Daan de Haas en Inge Overbeeke van Camino. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Traplift bij Camino in gebruik genomen

Algemeen 463 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Inloophuis Camino heeft vrijdag officieel een traplift in gebruik genomen. Ook gasten die moeilijk ter been zijn kunnen nu aan activiteiten op de eerste verdieping meedoen.

Het inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten opende in mei de locatie aan de Schoolstraat in Nieuwerkerk. "Wat nog ontbrak was een traplift", zei Arie Hubregtse van Camino. "Daardoor waren we genoodzaakt om een-op-eengesprekken op de begane grond te doen en konden bezoekers niet meedoen aan activiteiten op de eerste verdieping, zoals yoga en mindfulnesstraining. De traplift maakt dit gebouw af, al moeten er hier en daar nog wat kleine, verborgen, dingetjes gebeuren."

Liftbedrijf Otolift is sinds 1 augustus partner van de gemeente Zuidplas. Die bracht het bedrijf uit de Krimpenerwaard en Camino bij elkaar. "Camino is een prachtig initiatief", reageerde Harmen Ketelaars van Otolift. "Vandaar dat we deze lift hebben geplaatst. Het is fijn dat de trap breed is, naast de lift is er nog genoeg loopruimte."

In Zuidplas hebben een kleine honderd hulpbehoevende inwoners een traplift vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Otolift gaat de komende periode enkele tientallen van die trapliften, die meer dan tien jaar oud zijn, vervangen.