In het oude gemeentehuis werd de intentie ondertekend om de verhuisplannen tot een goed einde te brengen.
In het oude gemeentehuis werd de intentie ondertekend om de verhuisplannen tot een goed einde te brengen. Foto: Judith Rikken

Verhuizing voetballers, duiven en scouts in gang gezet

Algemeen 356 keer gelezen

Moordrecht - Met de ondertekening van verschillende overeenkomsten door Stichting Drost-IJserman, gemeente Zuidplas, vv Moordrecht, postduivenvereniging De Gevleugelde Vrienden, Vink Ontwikkeling en woningcorporatie Mozaïek Wonen is maandag de eerste stap gezet naar een nieuw voetbalcomplex en de renovatie van zo'n 175 huurwoningen.

Van Stichting Drost-IJserman is grond aangekocht op locatie 't Ambacht, waarop vv Moordrecht en De Gevleugelde Vrienden vanaf 2021 hun nieuwe accomodaties zullen krijgen. Mogelijk verhuist ook de scouting mee.

Op het huidige sportpark 't Lage worden ruim 80 woningen gebouwd, waarvan zo'n 33 in de sociale sector. Die huizen zijn het begin van een 'treintje': doordat huurders uit de jarenvijftigwijk kunnen doorschuiven naar de nieuwbouw, kan Mozaïek Wonen beginnen aan de renovatie van bestaande sociale huurwoningen in die wijk. "Hiermee gaan we zo'n vierhonderd inwoners van Moordrecht helpen", zei directeur Ron de Haas van Mozaïek Wonen maandag. Hij benadrukte dat de corporatie, als een van de vele betrokken partijen, aan het eind van de keten zit en sprak de hoop uit dat er onderweg niet al te veel vertraging zal optreden. "Als het treintje nu gaat rijden zoals we willen, zijn we over vijf jaar waar we willen zijn."

Burgemeester Gert-Jan Kats gaf aan dat er inderdaad nog veel moet worden uitgewerkt, maar meent dat als de partijen blíjven samenwerken, de plannen tot een goed einde kunnen worden gebracht, en het hele dorp ten goede komen. "Een mooier geschenk kunnen we de Moordrechtse samenleving niet geven."

De voetbalvereniging is er in elk geval mee in haar nopjes. Secretaris Cor de Rek: "We zijn blij dat het zover is. Ons clubgebouw dateert van 1970 en twee velden is allang niet meer genoeg. We willen er in elk geval een kunstgrasveld bij."