Het centrum van Zevenhuizen krijgt er mogelijk een tweede supermarkt bij.
Het centrum van Zevenhuizen krijgt er mogelijk een tweede supermarkt bij.

Mogelijk tweede supermarkt in centrum Zevenhuizen

Algemeen 2.733 keer gelezen

Zevenhuizen - Bij de nieuwe wijk Koningskwartier in Zevenhuizen komt geen supermarkt. Mogelijk komt er wel een tweede super in het centrum van het dorp. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen die D66 vorige maand stelde over de ontwikkeling van 'de poort van Zevenhuizen' bij het Nijverheidscentrum.

Het college schrijft met eigenaren en ontwikkelaar in overleg te zijn over de herinrichting van het centrum van Zevenhuizen. Een mogelijk plan voor een tweede supermarkt is onderdeel van de gesprekken.

D66 had - met een arrest van het Europese Hof in een zaak in de gemeente Appingedam in de hand - gevraagd naar de mogelijkheden om bij de nieuwe wijk Koningskwartier toch een supermarkt te vestigen. De fractie meende dat het arrest het standpunt van de provincie over bedrijvigheid buiten het dorpscentrum zou kunnen beïnvloeden.

Het college geeft in de beantwoording van de vragen aan dat de uitspraak van het Europese Hof niets verandert aan het 'tot dusver door de provincie ingenomen negatieve standpunt waar het gaat om een supermarkt op deze locatie'. Een initiatief voor een supermarkt nabij het Koningskwartier zou op dit moment bovendien de plannen voor een tweede levensmiddelenwinkel in het centrum 'ernstig doorkruisen'.

D66 had ook gevraagd naar de voorgenomen aanleg van een vrijliggend fietspad tussen het Koningskwartier en het dorpscentrum. Dat zou dit jaar worden aangelegd. Het college geeft aan dat het om een 'complexe opdracht' gaat en verwacht nu dat de werkzaamheden in maart kunnen beginnen.